*Bu bölüm Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı tarafından hazırlanan KUDAKA Bölgesi sunumlarını içermektedir.
961-966 yılları arasında yaptırılan Öşvank Kilisesi, görkemli mimarisiyle Erzurum’un simgelerinden biridir. Şehre gelen turistlerin ise ilk ziyaret noktaları arasındadır.
DAHA FAZLA BİLGİErzurum Feyzullah Mahallesinde bulunan bu caminin kitabesinden öğrenildiğine göre; Şeyhülislam Feyzullah Efendi tarafından 1700-1701 tarihinde yaptırılmıştır.
DAHA FAZLA BİLGİİspir’in girişinde Çoruh nehri sağ sahili kenarında yüksek bir tepenin üzerinde kurulmuş olan kale ve Kale Camiinin XI. Yy. da Saltuklular tarafından yaptırıldığı sanılmaktadır.
DAHA FAZLA BİLGİİçindekiler (4 kişilik) : 1 kg. patates 250 gr. süzme yoğurt 1 yemek kaşığı tuz 150 gr. eritilmiş tereyağı 4-5 diş sarımsak
DAHA FAZLA BİLGİİçindekiler (8-10 kişilik) : 1/2 kg. kıyma 2,5 kg. kuru soğan 200 gr. pirinç 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 50-60 gr. kuru üzüm 1’er çay kaşığı kuru reyhan, pul biber ve karabiber 1 su bardağı ılık su
DAHA FAZLA BİLGİİçindekiler (6 kişilik) : 1/2 kg. kıyma 1 kg. pancar 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaçığı kara biber 1 çay kaşığı tuz
DAHA FAZLA BİLGİErzincan'ın en merak edilen noktalarından biridir Otlukbeli Gölü. Aynı ismi taşıdığı ilçede bulunan göl, özellikle yaz aylarında hem turistlerin ilgisini görüyor hem de yöre halkı tarafından sıkça mesire yeri olarak kullanılıyor.
DAHA FAZLA BİLGİMama Hatun Türbesi, esasında büyük bir külliyenin küçük bir parçasıdır. Saltuklu Prensesi Mama Hatun adına yaptırılmıştır. Türbenin kitabesi pek okunamamakla birlikte sadece mimarının ismi okunabilmiştir.
DAHA FAZLA BİLGİErzincan'ın doğal güzellikleri arasındadır Girlevik Şelalesi. Kayaların üzerinden parça parça akan Girlevik Şelalesi, il merkezine 30 kilometrelik bir mesafede yer alır. Aynı zamanda çevresinde birçok keşif noktası sunar şelale.
DAHA FAZLA BİLGİİçindekiler (10 kişilik) : 750 gr. kıyma 1 orta büyüklükte karakabak 1 kase pirinç 2 soğan 1 kaşık salça 1 domates 1 kg. yoğurt 4 diş sarımsak 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz
DAHA FAZLA BİLGİİçindekiler (10 kişilik) 750 gr. kıyma 1 ufalanmış bayat ekmek 2 soğan 2 yumurta 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı fındıkyağı 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz
DAHA FAZLA BİLGİMumbar, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır.
DAHA FAZLA BİLGİBayburt Kalesi, Bayburt şehrine hakim bir tepede bulunan tarihî kale. Kalenin ilk defa ne zaman, kimler tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir.
DAHA FAZLA BİLGİBayburt’un Aydıntepe ilçesinde yer alan kent , tüf içerisinde , yüzeyden 2-2,5 metre derinde başka yapı malzemesi kullanmadan ana kayaya oyulmuş galeriler , tonozlu odalar ve bu odaların açıldığı daha geniş mekanlardan oluşmaktadır .
DAHA FAZLA BİLGİBayburt Saat Kulesi, Bayburt ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. 29 Ekim 1924'te saatleri çalıştırılan kule Millî Mücadele sırasında farklı bölgelerde savaşan Bayburtluların bulundukları yerlerde gördüğü saat kulelerinden esinle inşa edilmiştir ve mimari tarz olarak Çorum Saat Kulesi'ne benzemektedir.
DAHA FAZLA BİLGİİçindekiler (4 kişilik) : 250 gr. az yağlı dana kıyma 300 gr. haşlanmış yeşil mercimek 1 adet kuru soğan 500 gr. süzme yoğurt 4-5 diş sarımsak 200 gr. tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber
DAHA FAZLA BİLGİİçindekiler (8-10 kişilik) : 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 150 gr. dövülmüş ceviz içi 150 gr. dövülmüş fındık içi 250 gr. un 300 gr. Tereyağı 1/2 çay bardağı limon suyu Şerbet için: 1,5 lt. süt 500 gr. toz şeker
DAHA FAZLA BİLGİİçindekiler (16 kişilik) : 1 adet kokoç* 250 gr. kuru kayısı 250 gr. kuru kara üzüm 250 gr. kuru beyaz üzüm 250 gr. kuru incir 250 gr. haşlanmış yarma 250 gr. kuru kırmızı erik 500 gr. toz şeker 150 gr. un 150 gr. dövülmüş ceviz içi 150 gr. dövülmüş fındık içi
DAHA FAZLA BİLGİ